Fakturaköp

Fakturaköp

Det kan dröja innan man får en verksamhet att gå runt. Det behöver inte bero på att man inte får beställningar och nya kunder. Ironiskt nog så kan nya företag med en stor orderingång uppleva att det inte kommer att fungera utan nytt kapital. I det här läget så måste man finna en hållbar lösning och den lösningen kan bli factoring som innebär att man säljer fakturor för att få in kontanter på ett snabbare vis. Fakturaköp behöver inte vara komplicerade men man ska förstås förvissa sig om att man anlitar en tjänst som inte bränner kunder och projekt.

En flexibel tjänst

Om man tänker sig fakturaköp som ett sätt att få igång sin verksamhet och få loss pengarna som behövs till nya investeringar och för att slutföra uppdrag så gäller det att få en flexibel tjänst. Det får inte bli så att factoring blir till ett ok för att man måste sälja varje faktura och under en mycket lång period. Det kan ju vara så att man bara behöver sälja några få fakturor för att få in pengarna som behövs snabbt. Då ett factoringbolag jobbar på ett flexibelt vis så kan man själv välja det arrangemang som man tjänar mest på. Detta leder för det mesta till ett stabilt samarbete där man alltid kan använda sig av fakturaköp igen då det kan behövas.

Viktigt att tänka på

Tänk på att det idag finns många olika typer av factoringbolag, och att en del ger bättre service än andra. Man ska noga undersöka vilket stöd man kommer att få av det företag som erbjuder factoring och även hur detta företag kommer att jobba gentemot ens kunder. Det kommer inte att vara en hemlighet att ett annat företag tar hand om ens fakturering så därmed kommer factoringföretaget att representera det egna företaget. Det är otroligt viktigt att detta förtroende inte missbrukas på något vis till exempel med tvivelaktiga indrivningsmetoder eller annat som man inte känner att man kan stå bakom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *